Ontmoet de ontwerpers

Begin dit jaar werd een ontwerpteam geselecteerd voor het ontwerp ‘publieke ruimte’ in de Slachthuiswijk. Sweco Belgium, Posad Maxwan en Lola Landscape Architects werken samen aan een ontwerp voor de buurt waarin jij woont, werkt of vaak komt. Daarom willen de ontwerpers ook jouw advies horen. Want wie beter dan de buurtbewoners, weten wat deze wijk nodig heeft.

08 Sep 2020
Wijkwandelingen

Op 8 september nemen de ontwerpers je mee op een wandeling in de wijk. Ze vertellen je meer over hun ideeën, luisteren naar jouw feedback en beantwoorden jouw vragen.

De wandeling duurt 1,5 uur. We wandelen in groepen van 10 mensen.

10 Sep 2020
Focusgroep "Plaats voor horeca"

In de wijk zijn al een aantal cafés en restaurants. We voorzien graag ruimte voor nog meer horecazaken. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op waar we die ruimte voorzien en welke de voorwaarden zijn om plaats te maken voor horeca.

Dit gesprek is van 10 tot 12 uur, in de wijk.

10 Sep 2020
Focusgroep "Jongeren in de wijk"

Niet alleen kinderen maar ook jongeren verdienen hun plek in de buurt. Tijdens dit gesprek zoomen we in op de groep 12 tot en met 25. Zelf een jonge buurtbewoner? Werk je met jongeren in de wijk? Schrijf je dan zeker in voor dit gesprek.

Dit gesprek is tussen 14 en 16h ergens in de wijk.

10 Sep 2020
Focusgroep "Ruimte voor de buurt"

Jong, oud, autochtoon, allochtoon … de Damwijk is een veelkleurige wijk waar heel wat mensen samenwonen. Samen met de bouw van de nieuwe woningen in de wijk zullen daar nog heel wat buurtbewoners bij komen. Hoe zorgen we ervoor dat al die buurtbewoners de ruimte krijgen om elkaar op een aangename manier te ontmoeten?

Dit gesprek gaat door tussen 19 en 21h, ergens in de wijk.

17 Sep 2020
De wensen van de wijk

Op dinsdag 17 september vatten we alle adviezen die we kregen voor jou samen. We bundelen alle ideeën, suggesties en adviezen. Jij krijgt nog een laatste keer tijd om ons jouw feedback te geven. Daarna gaat het ontwerpteam met de wensen van de wijk aan de slag.

Deze ontmoeting is vanf 16h ergens in de wijk

19 Nov 2020
Bekijk het nieuwe ontwerp

In november 2020 komen we terug naar de wijk. Op dat moment vertelt het ontwerpteam jou hoe ze met de wensen van de wijk aan de slag ging.

De datum is voorlopig; de locatie voor dit moment ligt nog niet vast.


DENK MEE

In augustus en september 2020 konden buurtbewoners en geïnteresseerden hun mening geven over een nieuwe inrichting van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk. Dat gebeurde met een participatietraject dat bestond uit een online bevraging, activiteiten met kinderen, wijkwandelingen, focusgesprekken met jongeren, moeders, horeca-eigenaars en een gesprek rond het thema ‘Ontmoeten in een nieuwe buurt’. Dit participatietraject is ondertussen afgelopen.

Een 600-tal deelnemers deelden tijdens een of meerdere activiteiten hun mening. Benieuwd naar de input die we verzamelden? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens het terugkoppelmoment ‘De Wensen van de Wijk’ op donderdag 24 september.

Bekijk het nieuwe ontwerp

 

Begin 2021 komen we terug naar de wijk. Op dat moment vertelt het ontwerpteam jou hoe ze met de wensen van de wijk aan de slag ging. De datum en locatie liggen nog niet vast.

Wil je graag op de hoogte blijven over de plannen voor de publieke ruimte in de Slachthuiswijk? Laat dan je gegevens achter.