De komende jaren worden er in de Slachthuiswijk nieuwe woningen en handelsruimtes gebouwd. Stad Antwerpen grijpt deze kans aan om ook de publieke ruimte opnieuw in te richten. En daarover wil ze graag de mening van de buurt horen. 

Tijdens heel wat activiteiten konden buurtbewoners en geïnteresseerden hun feedback op de voorstellen van het ontwerpteam bezorgen. 

Binnenkort zet dat team een volgende stap richting definitief ontwerp. Want in de zomermaanden wordt het voorontwerp voorgesteld voor aan het stadsbestuur. Voor het zover is, krijgt het team graag opnieuw feedback van de buurt. 

Verder meedenken? Kom dan op zaterdag 5 juni van 14 tot 16u naar de Babelbühne en werk samen met het ontwerpteam verder aan het voorontwerp.


 

Verslag participatie bij het conceptontwerp
72 geïnteresseerden gaven de ontwerpers feedback. Bekijk hier het verslag van de participatie bij de terugkoppeling van het conceptontwerp.
Film: het conceptontwerp
Meer weten over het eerste ontwerp, ook wel ‘conceptontwerp’ voor de publieke ruimte? In dit filmpje geeft het ontwerpteam meer uitleg.
Concept Masterplan en Speelweefselplan
Hier vind je de bundel van het concept Masterplan zoals goedgekeurd door het college, en ook het speelweefselplan.
Conceptontwerp publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd
Eind januari keurde het college van de stad Antwerpen het conceptontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk goed. Binnenkort komen de ontwerpers terug naar de wijk om te tonen hoever hun ontwerp staat.
Presentatie online sessie 4 maart

Wil je meer info over het concept-ontwerp dan in het filmpje? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens de online sessie met de ontwerpters op 4 maart.

Presentatie terugkoppelmoment

Benieuwd naar de input van het participatietraject tot nu toe? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens het terugkoppelmoment 'De Wensen van de Wijk' op donderdag 24 september.

Informatie wijkwandelingen

De wijkwandelingen gemist? Bekijk hier de informatie die we tijdens de wandelingen toonden.

Hoe gaan we verder?

Wat volgt na de participatie? Wanneer starten de werken?

Meer info over dit project

Dit project over de openbare ruimte is deel van een groter project Slachthuissite loopt al een tijdje. Wil je meer weten?

Bienvenu sur Createlli Lab