De komende jaren worden er in de Slachthuiswijk nieuwe woningen en handelsruimtes gebouwd. Stad Antwerpen grijpt deze kans aan om ook de publieke ruimte opnieuw in te richten. Bij iedere stap die ze daarin zet, betrekt ze ook de buurtbewoners en geïnteresseerden. Zij kunnen hun feedback op de ontwerpen bezorgen.

Nu stad Antwerpen het voorontwerp goedkeurde, kan het ontwerpteam zijn definitieve ontwerp opmaken. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


 

Voorontwerp publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd
Stad Antwerpen keurde het voorontwerp voor de eerste twee fases van de publieke ruimte goed: voor de buurt rond de Kalverwei en de slachthuishallen, de zone Noordschippersdok en het Kalverpad. Dat betekent dat het ontwerpteam werk kan maken van een definitief ontwerp. Binnenkort komt het team terug naar de wijk en kan je hierover met hen in gesprek gaan.
Bekijk de presentatie en info van de dialoogmarkt
Maandag 8 november kwam het ontwerpteam publieke ruimte opnieuw naar de Slachthuiswijk. Nu het voorontwerp in oktober door het stadsbestuur werd goedgekeurd, wilden ze het verder uitgewerkte ontwerp voor de straten, pleinen en groene ruimtes graag voorstellen in de wijk. 
Verslag participatie bij het conceptontwerp
72 geïnteresseerden gaven de ontwerpers feedback. Bekijk hier het verslag van de participatie bij de terugkoppeling van het conceptontwerp.
Film: het conceptontwerp
Meer weten over het eerste ontwerp, ook wel ‘conceptontwerp’ voor de publieke ruimte? In dit filmpje geeft het ontwerpteam meer uitleg.
Concept Masterplan en Speelweefselplan
Hier vind je de bundel van het concept Masterplan zoals goedgekeurd door het college, en ook het speelweefselplan.
Conceptontwerp publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd
Eind januari keurde het college van de stad Antwerpen het conceptontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk goed. Binnenkort komen de ontwerpers terug naar de wijk om te tonen hoever hun ontwerp staat.
Presentatie online sessie 4 maart
Wil je meer info over het concept-ontwerp dan in het filmpje? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens de online sessie met de ontwerpters op 4 maart.
Presentatie terugkoppelmoment

Benieuwd naar de input van het participatietraject tot nu toe? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens het terugkoppelmoment 'De Wensen van de Wijk' op donderdag 24 september.

Informatie wijkwandelingen

De wijkwandelingen gemist? Bekijk hier de informatie die we tijdens de wandelingen toonden.

Hoe gaan we verder?

Wat volgt na de participatie? Wanneer starten de werken?

Meer info over dit project

Dit project over de openbare ruimte is deel van een groter project Slachthuissite loopt al een tijdje. Wil je meer weten?

Bienvenu sur Createlli Lab