Beeld: © Sweco Belgium – Posad Maxwan – LOLA Landscape Architects.

De komende jaren worden er in de Slachthuiswijk nieuwe woningen en handelsruimtes gebouwd. Stad Antwerpen grijpt deze kans aan om ook de publieke ruimte opnieuw in te richten. Bij iedere stap die ze daarin zet, betrekt ze ook de buurtbewoners en geïnteresseerden. Zij kunnen hun feedback op de ontwerpen bezorgen.

Ondertussen is het definitieve ontwerp van de eerste fase klaar. Dat is de buurt rond de Kalverwei en de slachthuishallen. Op 8 september stelden we het ontwerp voor aan de buurt tijdens een infomarkt. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier de presentatie, de infopanelen en de infobundel die we daar toonden.

Definitief ontwerp
Het is zover! Het ontwerp voor de eerste nieuwe straten, pleinen en groene ruimtes in de Slachthuiswijk is klaar. We stelden het ontwerp voor tijdens een infomarkt op maandag 8 september. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier de infopanelen en de infobundel die we daar toonden.
Voorontwerp publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd
Maandag 8 november kwam het ontwerpteam publieke ruimte opnieuw naar de Slachthuiswijk. Nu het voorontwerp in oktober door het stadsbestuur werd goedgekeurd, wilden ze het verder uitgewerkte ontwerp voor de straten, pleinen en groene ruimtes graag voorstellen in de wijk. 
Bekijk de presentatie en info van de dialoogmarkt
72 geïnteresseerden gaven de ontwerpers feedback. Bekijk hier het verslag van de participatie bij de terugkoppeling van het conceptontwerp.
Verslag participatie bij het conceptontwerp
Meer weten over het eerste ontwerp, ook wel ‘conceptontwerp’ voor de publieke ruimte? In dit filmpje geeft het ontwerpteam meer uitleg.
Film: het conceptontwerp
Hier vind je de bundel van het concept Masterplan zoals goedgekeurd door het college, en ook het speelweefselplan.
Concept Masterplan en Speelweefselplan
Eind januari keurde het college van de stad Antwerpen het conceptontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk goed. Binnenkort komen de ontwerpers terug naar de wijk om te tonen hoever hun ontwerp staat.
Conceptontwerp publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd
Wil je meer info over het concept-ontwerp dan in het filmpje? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens de online sessie met de ontwerpters op 4 maart.
Presentatie online sessie 4 maart

Benieuwd naar de input van het participatietraject tot nu toe? Bekijk hier de presentatie die we toonden tijdens het terugkoppelmoment 'De Wensen van de Wijk' op donderdag 24 september.

Presentatie terugkoppelmoment

Kinderen krijgen een belangrijke stem. Vzw Sportpret neemt de kinderen van de buurt mee op een avontuurlijke tocht in de wijk.

Informatie wijkwandelingen

Wat volgt na de participatie? Wanneer starten de werken?

Hoe gaan we verder?

Dit project over de openbare ruimte is deel van een groter project Slachthuissite loopt al een tijdje. Wil je meer weten?

Meer info over dit project

Dit project over de openbare ruimte is deel van een groter project Slachthuissite loopt al een tijdje. Wil je meer weten?

Bienvenu sur Createlli Lab